Malzemeler 100 gr. dana kuşbaşı eti (önceden haşlanmış ve didiklenmiş) 100 gr. baldo pirinç (yıkanıp, süzülmüş) 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 2 yemek kaşığı kavrulmuş dolmalık fıstık 1 tavuk suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu 2 dal dereotu (ayıklanmış) Sumak, yenibahar, kimyon Tuz, karabiber |
Adım Adım Yapılışı Zeytinyağını ActiCook'a koyun. Soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. 3-4 dakika sonra kalan tüm malzemeyi ActiCook'a koyun. ActiCook'un kapağını kapatıp 1. programı seçin ve 5 dakikaya ayarlayın. Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün. Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın. Üzerine bir bez yerleştirin; pilavı suyunu çekmesi için 5-6 dakika dinlendirip servis yapın. |
İçeriğindeki bol miktarda nişasta ve vitamin sayesinde E ve B vitaminleri açısından zengin ve besleyici, hızlı ve leziz pilavları Acticook ile hazırlayabilirsiniz. |
Etli iç pilavın kolay yapılışı
4/
5
Oleh
Elifce