11.12.2011

Salatalık turşu tarifi

Salatalık turşusu
Malzemeler

1 kilo kornişon salatalık
Su
4-5 kaşık kaya tuzu
1 çorba kaşığı toz şeker
10 diş sarımsak
2 çay bardağı sirke
10-12 dal maydanoz
yapılışı
Salatalıkları kavanoza doldurun. Tuzunu ilave edin. Sarımsakları kavanoza yerleştirin ve sirkeyi içine boşaltın. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde ya da düz bir zemin üzerinde iki gün bekletin ki suyu azalırsa üzerine biraz daha su ilave edin. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra salatalık turşunuz hazır olacaktır.

Related Posts

Salatalık turşu tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.