Star tvde yayınlanan soframız proğramında amasya yöresine ait haluçka tarifi verildi işte size haluçka yemek tarifi
Malzemeler:
2 parça bütün tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 kase un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
Yapılışı: 2 parça bütün tavuk budu 2 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuzla düdüklü tencerede haşlanır. Haşlandıktan sonra derisi ve kemikleri temizlenir ve orta büyüklükte parçalara bölünür. Hamuru için; bir yumurta, 1 kase un, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber kaşıkla karıştırılır. Kek harcı kıvamındaki karışıma, sap kısımları temizlenmiş ve incecik doğranmış bir tutam maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Bir orta boy kuru soğan küp şeklinde incecik doğrandıktan sonra 2 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla orta büyüklükte bir tencerede kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenerek kavurmaya devam edilir. Domatesler de kavrulduktan sonra bir bardak su ilave edilip bir iki dakika kaynatılır. Üzerine haşlanan tavuk etlerinin suyuyla birlikte çorba kıvamına yetecek kadar su ilave edilir. ( İki bardak haşlanmış et suyu da dahil 5-6 bardak) Didiklenen etlerle birlikte önceden haşlanmış olan bir su bardağı nohut eklendikten sonra suyun iyice kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra hazırlanan harçtan bir çay kaşığı kadar alınarak diğer malzemelere eklenir. (Hamurun kaşığa yapışmaması için çay kaşığı çorba suyuna batırılır.) Çay kaşığı yardımıyla suya karışan harç, suyun içinde küçük toplar şekline gelir. Top şeklindeki hamurlar pişinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzeri ince ince doğranmış maydanozla süslenerek servis edilir.
Malzemeler:
2 parça bütün tavuk budu
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı tavuk suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Hamuru için;
1 adet yumurta
1 kase un
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
Yapılışı: 2 parça bütün tavuk budu 2 bardak su ve bir tatlı kaşığı tuzla düdüklü tencerede haşlanır. Haşlandıktan sonra derisi ve kemikleri temizlenir ve orta büyüklükte parçalara bölünür. Hamuru için; bir yumurta, 1 kase un, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiber kaşıkla karıştırılır. Kek harcı kıvamındaki karışıma, sap kısımları temizlenmiş ve incecik doğranmış bir tutam maydanoz eklenir ve iyice karıştırılır. Bir orta boy kuru soğan küp şeklinde incecik doğrandıktan sonra 2 yemek kaşığı ayçiçek yağıyla orta büyüklükte bir tencerede kavrulur. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı domates salçası eklenerek kavurmaya devam edilir. Domatesler de kavrulduktan sonra bir bardak su ilave edilip bir iki dakika kaynatılır. Üzerine haşlanan tavuk etlerinin suyuyla birlikte çorba kıvamına yetecek kadar su ilave edilir. ( İki bardak haşlanmış et suyu da dahil 5-6 bardak) Didiklenen etlerle birlikte önceden haşlanmış olan bir su bardağı nohut eklendikten sonra suyun iyice kaynaması beklenir. Su kaynadıktan sonra hazırlanan harçtan bir çay kaşığı kadar alınarak diğer malzemelere eklenir. (Hamurun kaşığa yapışmaması için çay kaşığı çorba suyuna batırılır.) Çay kaşığı yardımıyla suya karışan harç, suyun içinde küçük toplar şekline gelir. Top şeklindeki hamurlar pişinceye kadar (yaklaşık 15 dakika) kısık ateşte pişmeye bırakılır. Üzeri ince ince doğranmış maydanozla süslenerek servis edilir.
Haluçka tarifi yöresel(Amasya)
4/
5
Oleh
Elifce