Buzlu Kivi Suyu
Malzemeler: 4 adet soyuldmuş ve doğranmış kivi, 500 ml elma suyu, 1yemek kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı rendenlenmiş portakal kabuğu
Kivi elma suyu ve limonu blenderdan geçirin. Sıvı hale gelince portakal kabuklarını da bu karışıma ekleyin. Karışımı hafif buzlu şekilde dondurun. 10dakika oda sıcaklığında bekletip için .
Böğürtlen ve Elma Dondurması
Malzemeler: 4 adet elma, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 300 gr böğürtlen, 625 ml yoğurt
Elmaları soyduktan sonra dilimleyip şekeri de ilave ederek tencereye koyun. Hafif ateşte yumuşayıncayakadar kaynatın. Böğürtlenleri ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurt ekleyerek karıştırın ve buzdolabında soğutun.
Kirazlı Dondurma
Malzemeler: 6 yemek kaşığı karamellidondurma , 500 ml sade dondurma, 225 gr çekirdekleri çıkarılmış, ince kıyılmış kiraz ve bir avuç bisküvi kırıntısı.
Sade dondurmayı 4tatlı kabına paylaştırın. Üzerine kirazları koyun. Karamelli dondurmayı yumuşatıp üzerine koyun. Bisküvi kırıntılarını da üzerine ilave edin. Dondurmanız servise hazır.
Malzemeler: 4 adet soyuldmuş ve doğranmış kivi, 500 ml elma suyu, 1
Kivi elma suyu ve limonu blenderdan geçirin. Sıvı hale gelince portakal kabuklarını da bu karışıma ekleyin. Karışımı hafif buzlu şekilde dondurun. 10
Böğürtlen ve Elma Dondurması
Malzemeler: 4 adet elma, 2 yemek kaşığı pudra şekeri, 300 gr böğürtlen, 625 ml yoğurt
Elmaları soyduktan sonra dilimleyip şekeri de ilave ederek tencereye koyun. Hafif ateşte yumuşayıncaya
Kirazlı Dondurma
Malzemeler: 6 yemek kaşığı karamelli
Sade dondurmayı 4
yaz günlerinde sizi serinletecek tarifler
4/
5
Oleh
Elifce