- malzeme
- l500 gram dana kıyması
250 gram kuzu kıyması
1 diş sarmısak
4 çorba kaşığı süt
3 dilim tost ekmeği
to1 adet soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı karabiber
- yapılışı
- SARMISAĞI ikiye bölün. Tuza batırarak köfteyi yapacağınız kabın içine sürün. Sütle ıslattığınız tost ekmeğini, ince rendelenmiş soğanı, kıymayı ve kalan malzemeyi yoğurma kabına alın. 15 dakika dinlendirin. Ellerinizi sıvıyağla ıslatarak köfteleri şekillendirin. Saklama kabına dizerek bir gece buzdolabında dinlendirin. Pikniğe gittiğinizde, köfteleri mangalda pişirerek servis yapın
Piknik köfte tarifi
4/
5
Oleh
Elifce