Kuzu etiyle hazırlanan özel bir lezzet, Keşkekli Kebap..
Malzemeler:(4 kişilik)
250 g buğday
400 g kuzu gerdan eti
1 l su
100 g tereyağı
2 soğan
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Buğday, gerdan ve 1 bütün soğanı 1 litre suda iyice haşlayın. Soğanı içinden alıp atın, etleri bir kenara alın, buğdayı elekten geçirin. Diğer soğanı ince kıyın, tereyağında kavurun, buğdayı ekleyip kavurmaya devam edin. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara bölün, buğdayın üstüne ekleyip 15 dakika kavurun, tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra servis yapın.
Malzemeler:(4 kişilik)
250 g buğday
400 g kuzu gerdan eti
1 l su
100 g tereyağı
2 soğan
karabiber
tuz
Hazırlanışı:
Buğday, gerdan ve 1 bütün soğanı 1 litre suda iyice haşlayın. Soğanı içinden alıp atın, etleri bir kenara alın, buğdayı elekten geçirin. Diğer soğanı ince kıyın, tereyağında kavurun, buğdayı ekleyip kavurmaya devam edin. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara bölün, buğdayın üstüne ekleyip 15 dakika kavurun, tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra servis yapın.
Nefis bir yemek:keşkek kebabı tarifi
4/
5
Oleh
Elifce