Los Angeles' te ünlülerin uğrak mekânı sağlıklı hamur işlerinin hazırlandığı Mani's Bakery Cafe'nin Pastane Şefi Kristina Montaine'in "lezzetli muffin hazırlama tavsiyeleri" çok işine yarayacak.
Kuru ve sıvı malzemeleri ayır
Tüm kuru malzemeleri (un, kabartına tozu, karbonat, tarçın) önceden karıştırmış olmak sana zaman kazandırır.
Çırpma
Normal hamurunun aksine muffin hamurunun biraz topaklı olması gerekir. Çok fazla karıştırmak muffinlerin kıvamını bozar ve kuru olmasına neden olur. Mikser yerine tel çırpıcı kullan.
Orta rafı tercih et
Isının daha iyi dağılması için muffinleri fırının orta rafında pişir.
Dokunma testi kullan
Muffinlerin ortasına hafifçe dokun. Eğer yeniden toparlanıyorsa olmuştur.
Eğer dayanabilirsen...
Pişirme sırasında tüm ev çok güzel kokacak. O yüzden fırından çıkarır çıkarmaz yemek isteyeceksin ama en az beş dakika sabretmelisin. Sen onları soğumaya aldığın sürece onlar içlerinde kalan ısıyla aslında pişmeye devam ediyor. Ayrıca çok sıcak bir muffin dilini yakabilir.
Pişirme tüyoları
Yağ, kalori ve zararlı içerikleri bunlarla değiştir.
Bunu kullan
120 gr toz şeker + 120 gr meyve suyu özü (şurup kıvamına gelinceye kadar tatlandırılmamış meyve suyu konsantresini kaynat)
YA DA
120 ml agave şurubu
Bunu kullanma
240 gr şeker
Bunu kullan
240 gr tam buğday unu
Bunu kullanma
240 gr beyaz un
Bunu kullan
240 ml kanola yağı YA DA 240 ml üzüm çekirdeği yağI YA DA 120 ml zeytinyağı + 120 ml elma suyu
Bunu kullanma
240 gr eritilmiş tereyağı YA DA 240 gr eritilmiş margarin
Bunu kullan
120 gr damla çikolata
Bunu kullanma
240 gr damla çikolata
Kuru ve sıvı malzemeleri ayır
Tüm kuru malzemeleri (un, kabartına tozu, karbonat, tarçın) önceden karıştırmış olmak sana zaman kazandırır.
Çırpma
Normal hamurunun aksine muffin hamurunun biraz topaklı olması gerekir. Çok fazla karıştırmak muffinlerin kıvamını bozar ve kuru olmasına neden olur. Mikser yerine tel çırpıcı kullan.
Orta rafı tercih et
Isının daha iyi dağılması için muffinleri fırının orta rafında pişir.
Dokunma testi kullan
Muffinlerin ortasına hafifçe dokun. Eğer yeniden toparlanıyorsa olmuştur.
Eğer dayanabilirsen...
Pişirme sırasında tüm ev çok güzel kokacak. O yüzden fırından çıkarır çıkarmaz yemek isteyeceksin ama en az beş dakika sabretmelisin. Sen onları soğumaya aldığın sürece onlar içlerinde kalan ısıyla aslında pişmeye devam ediyor. Ayrıca çok sıcak bir muffin dilini yakabilir.
Pişirme tüyoları
Yağ, kalori ve zararlı içerikleri bunlarla değiştir.
Bunu kullan
120 gr toz şeker + 120 gr meyve suyu özü (şurup kıvamına gelinceye kadar tatlandırılmamış meyve suyu konsantresini kaynat)
YA DA
120 ml agave şurubu
Bunu kullanma
240 gr şeker
Bunu kullan
240 gr tam buğday unu
Bunu kullanma
240 gr beyaz un
Bunu kullan
240 ml kanola yağı YA DA 240 ml üzüm çekirdeği yağI YA DA 120 ml zeytinyağı + 120 ml elma suyu
Bunu kullanma
240 gr eritilmiş tereyağı YA DA 240 gr eritilmiş margarin
Bunu kullan
120 gr damla çikolata
Bunu kullanma
240 gr damla çikolata
Muffin yaparken işinize yarayacak ipuçları
4/
5
Oleh
Elifce