5.12.2016

4 malzemeyle unsuz çikolotalı kek nasıl yapılır?

Çay saatlerinin 1 numaralı lezzeti keklere iddialı bir tarif daha ekliyoruz. Sadece 4 malzeme ile hazırlayacağınız bu lezzet sufle tadında hatta daha da güzel. Başka bir güzel yanı da içinde un yok ama mutluluk sebebimiz çikolata var.
Sizde merak ettiyseniz bu özel keki gelin malzeme listesine hiç vakit kaybetmeden bakalım. Hazırlaması ve pişme süresi ile sadece bir saatinizi alacak çikolatalı unsuz kek sizinde favori lezzetleriniz arasında yer alacak mı acaba?
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
Çikolatalı Unsuz Kek TarifiHAZIRLANIŞI: Çikolatayı bıçak ile küçük küçük kıyıp, benmari usulü eritiyoruz. İçine kremayı ekleyip, iyice karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar karıştırdığımız çikolata ve kremayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakıyoruz.
Yumurta ve tercihen esmer şekeri 15 dakika kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz. Soğuyan çikolatalı ganaja çırptığınız yumurtaları 3 defada alttan yukarıya doğru karıştırarakyediriyoruz. Kenar kısımlarına kadar yağlı kağıt serdiğimiz kalıba hazırladığımız karışımı döküyoruz. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişirip, kürdanla ortasının pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı geçince karelere bölerek ılık ılık servis ediyoruz.
yeşiltopuklar.com

Related Posts

4 malzemeyle unsuz çikolotalı kek nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.