16.11.2016

Yalancı köfte tarifi

Yalancı köfte tarifi yalancı köfte en kolay nasıl yapılır?

Malzemeler
3 su bardağı miktarında köftelik bulgur
3 su bardağı miktarında kaynar su
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı miktarında un
3 tatlı kaşığı miktarında kekik

Sos malzemeleri
2 yemek kaşığı miktarında tereyağı
3 yemek kaşığı miktarında sıvı yağ
Pişirilen yemeğe göre ayarlanacak yoğurt
3 diş sarımsak
Pişirilen yemeğe konulacak yoğurda göre ayarlanacak pul biber

Hazırlanışı
Öncelikle bulgur için geniş ve derin bir kap bulalım.
Elimizdeki bulgur malzemesini hiç bir şekilde yıkamadan bu derin kabın içerisine dökelim.
Elimizde 3 su bardağı miktarında bulunan kaynar suyu bulgurlara ekleyip kabın üstünü de kapatarak 25 dakikalık bir bekleme süreci geçiriyoruz.
Bu bekleme sürecinde elimizdeki soğanları rendeleyerek ya da blenderdan geçirerek hazır hale getiriyoruz.
Daha sonra bu süreçte suyu iyice çeken bulgurların içerisinde unumuzu, kekiği, yumurtayı ve rendelenmiş soğanımızı ekleyerek tuzlu yemek anlayışımıza göre istediğimiz miktarda tuz ekliyoruz.
Mümkün olduğunca uzun bir süre belirleyerek bütün bu malzemeleri yoğurmaya devam ediyoruz. Yoğurmanın yeterli olduğu noktayı, yoğurduğumuz malzemenin elimize yapışmayacak şekilde olmasından anlayabiliriz. Bu yoğurma sürecinde ellerimizi de ılık suyla arada bir ıslatmayı da ihmal etmiyoruz.
Bu hamuru küçük küçük yuvarlak köfteler halinde yoğurup bir kapta biriktiriyoruz.
Sonrasında pişirme sürecine geçtiğimizde geniş bir tencereyi yarısına kadar suyla dolduruyoruz. İçine de orta miktarda tuz ekleyip suyu iyice kaynamaya bırakıyoruz.
Su fokurdayarak kaynamaya başladığında hazırladığımız bu yuvarlak yalancı köfteleri suyun içine atarak 25 dakikaya yakın bir süre kaynamaya bırakıyoruz. Bu kaynama sürecinde köfteleri tencerenin içinde fazla karıştırmamaya özen göstermeliyiz çünkü malzemenin dağılma riski çok yüksektir.
Bu köfteleri kaynattığımız dakikalarda bir yandan da sosumuzu hazırlayalım. Elimizdeki tereyağını, sıvı yağı ve pul biberi bir tavada kızıştırarak pişirelim. Bu kızıştırma sırasında bir yandan da elimizdeki sarımsakları sosun ve yoğurdun üzerine eklemek için ufak ufak doğrayalım. Sos hemen olacağı için tavaya dikkat etmeye ve yakmamaya özen gösterelim.
Tüm bunları yaptıktan sonra dakika olarak yalancı köftelerimizin de pişme süresi geçmiş olacaktır. Köftelerin altını kapatıp bir süzgeç yardımıyla malzemeyi tencerenin içinden alıp uzunca bir tabağa yerleştirelim. Elimizdeki yoğurdu muntazamca yemeğin üzerine döktükten sonra hazırladığımız sosu ve dilimlediğimiz sarımsakları da yemeğin üzerine dökelim.
mailce.com

Related Posts

Yalancı köfte tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.