15.11.2016

Medovik pasta (Ballı Rus pastası) tarifi

Yapımı biraz zahmetli olsa da tadına baktıktan sonra 'değdi' diyeceğiniz 'ballı Rus pastası' olarak bilinen Medovik pasta tarifi...

Ballı hamurla hazırlanan ve her katı tek tek açılarak pişirilen, arası krema dolu leziz bir pasta...
Mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı bal
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1/2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağıkrema
250 gram labne peynir

Nasıl yapılır

Tereyağı, şeker ve balı tencereye alarak düşük ısıda eritin ve ılımaya bırakın. Düşük ısıda eritmenizin nedeni- şekerin karamelize olup dibe tutmasını önlemek.
Yumurtaları ayrı bir kapta çatal yardımıyla çırparak, ılınan tereyağı-şeker karışımına ekleyin ve tel çırpıcı ile güzelce karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin. Unu eleyerek her seferinde yarım bardak ekleyerek karışıma yedirin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edinceye kadar güzelce karıştırın.
Hamurunuzu 8 eşit parçaya bölün ve her parçayı bolca un serptiğiniz zeminde merdane yardımıyla açın. Açtığınız hamurları 9-10 cmlik kek kalıbının tabanını kullanarak yuvarlak şekilde kesin. Yuvarlak hamurlarınızı ve kenarlardan çıkan parçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5'er dakika pişirin ve ılımaya bırakın.
Kremayı şekerle güzelce çırpın, daha sonra labne peyniri de ekleyerek kremayı hazırlayın. Ilıyan bisküvileri, aralarına krema sürerek üst üste düzgün bir şekilde dizin. Pastanızı yan yüzeyleriyle birlikte ya da sadece üzerini kremayla kaplayın.
Pişirdiğiniz kenar parçalarını toz haline getirerek pastanızı süsleyin. Buzdolabında dinlendirdikten sonra, meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
kadinvekadin.net

Related Posts

Medovik pasta (Ballı Rus pastası) tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.