11.09.2011

Özel kekikli kavurma

500 gram kuzu kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kekik
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Domates ve sivri biber

Yapılışı:
 Tereyağın üzerine yıkanmış pirinci koyup karıştırın. Limon suyu ve suyunu da katıp
kapağı kapalı şekilde 20 dakika kısık ateşte pişirin. 5 dakika demlendirin. Kavurma için de tencereye etleri koyup suyunu bırakıncaya kadar pişirin sonra tereyağıyla 10 dakika karıştırarak kavurun. Domates, biber ve pilavla beraber afiyetle yiyin.

Related Posts

Özel kekikli kavurma
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.