500 gram kuzu kuşbaşı et
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kekik
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Domates ve sivri biber
Yapılışı: Tereyağın üzerineyıkanmış pirinci koyup karıştırın. Limon suyu ve suyunu da katıp
kapağı kapalı şekilde 20 dakika kısık ateşte pişirin. 5 dakika demlendirin. Kavurma için de tencereye etleri koyup suyunu bırakıncaya kadar pişirin sonra tereyağıyla 10 dakika karıştırarak kavurun. Domates, biber ve pilavla beraber afiyetle yiyin.
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kekik
2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Domates ve sivri biber
Yapılışı: Tereyağın üzerine
kapağı kapalı şekilde 20 dakika kısık ateşte pişirin. 5 dakika demlendirin. Kavurma için de tencereye etleri koyup suyunu bırakıncaya kadar pişirin sonra tereyağıyla 10 dakika karıştırarak kavurun. Domates, biber ve pilavla beraber afiyetle yiyin.
Özel kekikli kavurma
4/
5
Oleh
Elifce