11.03.2016

Acılı kuru dolma tarifi

Acılı kuru dolma için gerekli malzemeler

  • 30 kuru patlıcan
  • 15 kuru dolmalık biber
  • 12 kuru kabak
  • 3 litre su

Suyu 1 tatlı kaşığı tuzla kaynatın. Patlıcanları haşlayın. Çok yumuşamasın! Çıkan sıcak suyu atın. Patlıcanları yıkayın ve süzün. Temiz başka bir tuzlu suda tekrar 1 taşım kaynatın. Yıkayın ve süzün. Aynı şekilde biberleri ve kabakları haşlayın.

Acılı kuru dolma iç malzemesi
  • 1250 gr dana kıyması
  • 250 gr kuzu kıyması
  • 1 büyük soğan (küp küp doğranacak)
  • 4 diş sarmısak (rendelenecek)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 2 limon suyu
  • 1 su bardağı ve ayrıca 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası

Kıymayı, soğanı, sarmısağı, bir tatlı kaşığı tuzu, karabiberi iyice yoğurun. Bir kaba nar ekşisini, sumağı, bir limon suyunu, bir tatlı kaşığı tuzu, iki çorba kaşığı domates salçasını ve bir çorba kaşığı biber salçasını koyun. Bir bardak suyla karıştırarak kıymaya ilave edin. Pirinci ekleyin. Bu iç malzemesiyle kabak, patlıcan ve biberi çok fazla olmayacak şekilde doldurun ve uçlarını kıvırarak kapatın. Tencerenin dibine 2 kemik parçası yerleştirin. Patlıcanlar en altta olacak şekilde dolmaları hafifçe yan yan tencereye dizin. Bir limonun suyunu ve bir su bardağı domates salçasını sulandırarak üzerine gezdirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Orta ateşte bir saat kadar pişirin.

Not: Ekstra lezzet için, yarım su bardağı tane sumağı kaynar suda beklettikten sonra suyu süzün. Sumağın lezzet verdiği bu suyla dolmayı pişirin.
habertürk

Related Posts

Acılı kuru dolma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.