Header Ads

Yemekte pratik bilgiler

Yemek yaparken yemekleri daha kolay ve prtik bir biçimde yapmak istemezmisiniz. Yemeklerde lezzetli ve daha kolay hızlı yapmak için kısa kısa pratik bilgiler.

Mercimek çorbası yaparken: 
Mercimek çorbası yaparken daha lezzetli ve vitamin değeri yüksek olmasını istiyorsanız sebze ve 1 bardak erişte katın. Bizim evde mercimek çorbası bu şekilde yeniyor ve küçük kardeşiniz çocuğunuz vs varsa daha çok seviyor. 
• Sebze Suları:
Sebze haşladığınız suyu dökmeyin çorbanızda kullanınca daha güzel ve vitaminli oluyor ve çorbanın tadı az çok değişiyor. 
• Etinizin Yumuşak Olması İçin:
Etin yumuşak olması için saatlerce haşlamayın. Suyun içine birazcık sirke veya limon suyu katın. 
Makarnayı Tatlandırın:
Hepimizin sevgilisi makarnayı tatlandırın; pişirme sırasında suyuna katacağınız et ve tavuk suyu tabletleri, karabiber, kimyon ve nane çok daha lezzetli hale getiriyor.
 Makarna Haşlarken:
Makarna haşlarken 500 gram makarna ya 5 litre su kullanın çok su harcansa da güzel oluyor.
 Kurabiyeler Dağılmasın:
Pişirdiğiniz kurabiyeler tepsiye yapışmışsa soğumasını beklemeden hemen tepsiden çıkarın eğer hemen çıkarmamışsanız parçalanmamaları için tepsiyi 1-2 dakikalığına fırına verin ki ısınsın
Çayı Demlerken:
Çayı demlemeden önce demlikteki çayı ıslatıp bir süre bekledikten sonra demleyince daha güzel renk verir.

Yorum Gönder
Blogger tarafından desteklenmektedir.