28.04.2015

Yemekte pratik bilgiler

Yemek yaparken yemekleri daha kolay ve prtik bir biçimde yapmak istemezmisiniz. Yemeklerde lezzetli ve daha kolay hızlı yapmak için kısa kısa pratik bilgiler.

Mercimek çorbası yaparken: 
Mercimek çorbası yaparken daha lezzetli ve vitamin değeri yüksek olmasını istiyorsanız sebze ve 1 bardak erişte katın. Bizim evde mercimek çorbası bu şekilde yeniyor ve küçük kardeşiniz çocuğunuz vs varsa daha çok seviyor. 
• Sebze Suları:
Sebze haşladığınız suyu dökmeyin çorbanızda kullanınca daha güzel ve vitaminli oluyor ve çorbanın tadı az çok değişiyor. 
• Etinizin Yumuşak Olması İçin:
Etin yumuşak olması için saatlerce haşlamayın. Suyun içine birazcık sirke veya limon suyu katın. 
Makarnayı Tatlandırın:
Hepimizin sevgilisi makarnayı tatlandırın; pişirme sırasında suyuna katacağınız et ve tavuk suyu tabletleri, karabiber, kimyon ve nane çok daha lezzetli hale getiriyor.
 Makarna Haşlarken:
Makarna haşlarken 500 gram makarna ya 5 litre su kullanın çok su harcansa da güzel oluyor.
 Kurabiyeler Dağılmasın:
Pişirdiğiniz kurabiyeler tepsiye yapışmışsa soğumasını beklemeden hemen tepsiden çıkarın eğer hemen çıkarmamışsanız parçalanmamaları için tepsiyi 1-2 dakikalığına fırına verin ki ısınsın
Çayı Demlerken:
Çayı demlemeden önce demlikteki çayı ıslatıp bir süre bekledikten sonra demleyince daha güzel renk verir.

Related Posts

Yemekte pratik bilgiler
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.