Fındıklı kakaolu kesme tatlı tarifi


Malzeme
150 gr. tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı irmik

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

2 yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

12 çorba kaşığı un

İç harcı için

1.5 su bardağı fındık

2 yumurta akı

1 çorba kaşığı kakao

Şerbeti için

4 su bardağı su

4 su bardağı toz şeker

Yarım limon

Yapılışı: Tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarıları, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpma teli ile karıştırın. 12 çorba kaşığı tepeleme unu koyup yoğurun. Hamuru rulo olarak yuvarlayın. Ardından merdane ile oval bir şekilde açın. İç harcı için pirinç, fındık, yumurta akları ve kakaoyu karıştırma kabına koyup karıştırın. Hamurun üzerine serin. Rulo olarak sarın. Bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Şerbeti için su, şeker ve limonu tencerede kaynatıp ılımaya bırakın. Tatlı fırından çıktıktan sonra ılık şerbetini dökün. Şerbetini çektikten sonra servis edin.

ELİF KORKMAZEL - BUGÜN GAZETESİ
Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: