28.11.2013

Dövme pilavı (K.maraş)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Dövme Pilav tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
1 lt et suyu
2 su bardağı su
2 su bardağı dövme
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase haşlanmış nohut

Yapılışı:
250 gram haşlanmış kuşbaşı et 4 çorba kaşığı tereyağı Üzeri için: Kurutulmuş kırmızı biber Dövme et suyu ve suyla bir tencereye alınıp pişirilir. Dövmeye tuz, haşlanmış nohut ve kuşbaşı et ekleyip karıştırılır. Tereyağı bir tavada eritilip kurutulmuş biber çevrilir. Pilavın üzerine gezdirilip dinlendirilir. 


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/Mutfagim

Related Posts

Dövme pilavı (K.maraş)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.