13.05.2013

Muslu Kanepe tarifi


Malzemeler
4 adet yumuşamış avokado 1 adet kibrit kutusu büyüklüğünde rokfor peyniri 1 adet kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 yemek kaşığı tatlı yoğurt 4 yemek kaşığı hazır çiğ krema 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış) Ayrıca 10-15 adet yuvarlak sandviç ekmeği veya tost ekmeği

Tarif
• Öncelikle iyice yumuşamış avokadoların kabuğunu elma soyar gibi incecik soyalım.
• Ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkaralım ve çatalla ezip, püre hailne getirelim.
• Öte yandan başka bir kabın içinde peynirleri, yumuşamış tereyağı , dövülmüş sarmısak, yoğurt ve kremayı iyice karıştıralım.
• Ya da bu işlemi mutfak robotunun içinde yapalım.
• Tuz ve karabiberle birlikte dereotunu da ekleyelim.
• Sonra da bu karışımı püre halindeki avokadoyla iyice harmanlayalım.
• Şimdi de sandviç ekmeklerini ortadan ikiye bölelim ya da tost ekmeklerini dörde keselim.
• Avokado musumuzu kalın bir tabaka halinde ekmeklerin üzerine sürüp, şık bir servis tabağına dizelim.
• İsterseniz bu karışımı bir tasa boşaltıp, kenarlarına mısır cipsi yerleştirip, dip sos gibi de kullanabilirsiniz.

kaynak:yemek.mahmure.com

Related Posts

Muslu Kanepe tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.