Malzemeler Malzemeler: 4 adet yufka, 350gr. Kıyma, 2 adet soğanın rendesi, tuz, karabiber, kırmızı toz biber , yarım su bardağı sıvı yağ Sosu için: 1 litre et suyu, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı salça, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 500 gr. yoğurt, 3-4 diş sarımsak, tuz yufka_manti.jpg
Tarif
Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi, bir kabın içinde karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, geniş tarafına iç harçtan boydan boya koyun ve ortaya doğru kol böreği gibi sarın ve tepsiye yada ortaboy bir tavaya döşeyin. İster fırında ister orta ateşte üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. 10 dakika demlendirin. Sarımsaklı yoğurdu ayrı kabın içinde hazırlayın.Bir cezvede yada tavada salçalı biberli sosu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın.
Tarif
Yapılışı: İç malzemesini hazırlamak için: Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberi, bir kabın içinde karıştırın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, geniş tarafına iç harçtan boydan boya koyun ve ortaya doğru kol böreği gibi sarın ve tepsiye yada ortaboy bir tavaya döşeyin. İster fırında ister orta ateşte üstü ve altı kızarana kadar pişirin. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. 10 dakika demlendirin. Sarımsaklı yoğurdu ayrı kabın içinde hazırlayın.Bir cezvede yada tavada salçalı biberli sosu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapın.
Yufkadan kolay mantı tarifi
4/
5
Oleh
Elifce