9.01.2013

Etli Şehriyeli Bulgur Pilavı

Malzemeler
150-200 gr kuşbaşı et (kuzu tercihimdir)
1.5 kahve fincanı arpa şehriye
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı pul biber
4 kaşık sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)
Tarifi
Etler az su ve iki kaşık sıvı yağ ilavesiyle kısık ateşte pişirilir (haşlanmış et veya önceden kavrulmuş et kullanıyorsanız doğrudan pilavı yapmaya başlayabilirsiniz ) . Tencere ocağa alınır, iki kaşık sıvı yağ ve şehriye kısık ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.
Rengi dönünce, fazla kararmadan hemen domates salçası ilave edilir. Bir kaç defa karıştırılır, pul biber ilave edilir. Kavrulmuş etler, bulgur ve kaynar su eklenir.
Kaynayınca altı kısılır. 10 dakika kadar pişmesi yetiyor (ben duru pilavlık bulgur kullanıyorum) . Suyunu çekip yumuşayınca, tereyağı tavaya alınır.
Eriyip biraz kaynayınca pilavın üzerine gezdirilir (pilav piştikten sonra yağ ilave etmek istemezseniz, demlendirerek servis yapabilirsiniz.
Altı kapatılır, üzerine biraz karabiber serpilir. 5 dakika kadar dinlendirilip servis yapılır.
kaynak:tencere.tv

Related Posts

Etli Şehriyeli Bulgur Pilavı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.