23.12.2012

Cibil fasulye tarifi (Erzincan)

Erzincan'ın yöresel tatlarından Cibil Fasulye tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:1 kilo taze fasulye
250 gram kıyma
1 adet soğan
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:Boyuna kesilen 1 kilogram taze fasulye düdüklü tencerede haşlanır. 1 adet soğan, 250 gram kıyma, 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçasıyla kavurulur. Düdüklü tencerede haşlanan fasulye suyu süzüldükten sonra diğer malzemelere eklenerek biraz daha kavurulur. 1’er tutam tuz, karabiber ve pul biber serptilen tencereye fırında malzemelerin kurumaması için biraz su eklenerek pişirilir. Fırında son kez pişirilecek yemeği fırın kabına aldıktan sonra, üzerine 5 adet yumurta kırılır. Üzerine 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pulbiber eklenen tepsi yumurtalar pişene kadar fırında tutulur.

Related Posts

Cibil fasulye tarifi (Erzincan)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.