16.10.2012

Mercimekli çiğ köfte tarifi (Sivas)

Mercimekli çiğ köfte hiç yediniz mi? işte sivas ilimize ait mercimekli çiğ köfte tarifi.

Malzemeler:250 gr kuzu kıyma
3 ½ su bardağı köftelik bulgur
1 kase küçük yeşil mercimek
3 adet kuru soğan
1 adet patates
1 demet marul
½ demet taze soğan
½ demet maydanoz
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı tereyağı
4 adet yumurta
3 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı nane
2 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
3 adet kuru soğan ve 1 patates soyulup doğrayıcıdan geçirilir. Yarım demet maydanoz, taze soğan ve bir tutam dereotu küçük küçük doğranıp harmanlanır. 1 kase yeşil mercimek tencereye konulur üzerine çıkacak kadar su dökülür. Soğan ve patatesler mercimeğe eklenip bir tutam tuz serpilerek birlikte pişirilir.
250 gr kuzu kıyma yağsız tavada suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine arzuya göre tuz serpilir. Dolu dolu 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salça pişen mercimeğe ilave edilir. Üzerine 3 buçuk su bardağı köftelik bulgur konulur. Suyunu biraz çekince kavrulmuş kıyma eklenir. Tencerenin kapaı kapatılarak dsuyunu tamamen çekip şişene kadar dinlendirilip soğumaya bırakılır.
Tavada 3 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı kızdırlır. Üzerine 4 yumurta kırılıp omlet gibi pişirilir. 3 çay kaşığı pul biber, 2’şer çay kaşığı nane, reyhan ve 1 çay kaşığı karabiberle soğuyan köfte harcı lezzetlendirilir. Pişen omlet eklenip harmanlanır. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotu eklenip yoğrulur. Servis tabağının üzerine marul yaprakları serilir. Köfte harcından kopartılan parçalar elde sıkılıp tabağa yerleştirilir.


Kaynak: http://www.kanald.com.tr/mutfagim

Related Posts

Mercimekli çiğ köfte tarifi (Sivas)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.