17.07.2012

Kıymalı makarna tarifi

 Herkesin en iyi yapmayı bildiği yemeklerden biri makarnadır. Peki kıymalı makarnayı iyi yapmak ister misiniz?
Malzemeler:
. Yarım kg kadar makarna
. 300 gr kadar yağsız dana kıyması
. 1 ad domates
. 1 ad soğan
. 3 ad çarliston biberi
. 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
. 1 tatlı kaşığı kadar domates salçası
. 50 gr kadar sıvıyağ yada margarin
. Kırmızıbiber, karabiber
. Bir miktar tuz


Hazırlanışı:

Suyumuzu tenceremize alıyoruz ve içerisine yarım kaşık kadar tuz, 1 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek içerisine makarnalarımızıda ilave ediyoruz ve yaklaşık 15 dakika kadar güzelce haşlıyoruz. makarnamızı süzgece alıyoruz ve üzerinden soğuk su geçirerek süzdükten sonra içerisinde 1 çorba kaşığı kadar sıvıyağ bulunan servis tabağımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.

Ardından kuru soğanımızı ince ince doğruyoruz ve salça konularak sıvıyağ yada margarinde kavurarak üzerinede kabukları soyularak çekirdekleri ayıklanmış domateslerimizi küp küp doğrayarak ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Son olarak kıymamızıda ilave ederek yeterli miktarda kırmızı biberimizi, karabiberimizi ve tuzumuzuda ilave ediyoruz.

Daha sonra kıymamızı güelce kavuruyoruz ve ocaktan almaya yakın halkalar şeklinde doğranmış biberlerimizide ekleyerek hazırlamış olduğumuz karışımımızı servis tabağındaki makarnamızın üzerine güzelce yayıyoruz. Burada biberlerin ocaktan almaya yakın konulmasının sebebi renginin canlı ve diri gözükmesini sağlamaktır.

Related Posts

Kıymalı makarna tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.