20.01.2020

Kemik suyunun faydaları nelerdir kemik suyu nelere iyi gelir

Kemik suyunun faydaları anlatmakla bitmez. Kemik suyu nelere iyi gelir hangi hastalıklara kemik suyu iyi gelir. Gençlik iksiri kemik suyu çok önceleride bilinen faydaları çok olan bir şifa iksiridir.

Kemik suyu eskiden beri faydaları bilinen ve çokça tüketilen bir şifa kaynağıydı ancak son yıllarda artan bulyon kullanma bu şifa kaynağını tüketmemizde azalmaya neden oldu sadece eskilerin bildiği kemik suyndan yapılan yemeklerde azalınca unutulur oldu ancak kemik suyunun unutulmayan şey sağlığa olan faydaları.




Kemik suyunun faydaları:

Kemik suyunun kolejen yapısı gereği selülitlere iyi geldiği uzmanlarca belirtilmekte.

Kemik suyu diyabet gibi kanser gibi rahatsızlıklara iyi gelmekle birlikte bağırsaklardaki delikleride onarabilmektedir.

Cildi gençleştiren kalojenin kemik suyunun ana etken maddelerinden olması dolasıyla o kadar çok para verdiğiniz gençlik kremlerini bir kenara bırakın ve içten yani kemik suyunu içerek bedava gençleşebilirsiniz.

Kemik suyu bağşıklığınızı güçlendirir.

Kemik suyu erkeklerde sperm oluşumnu destekliyor. Yara iyileşmelerini hızlandıryor.

Kemik suyu midedeki asit reflüyü iyileştiriyot.

Kemik suyu eklemleriniz için tüketmemiz gereken şifa kaynağı.

Kemik suyu bağşıklığı güçlendirdiği için şu kış aylarında soğuk algınlığı için birrebir ilaçtır.

Hafızayı güçlendirir beynin sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olur.

Kasların güçlenmesine faydası vardır bu yüzden sporcuların çokça kullanıyor.

Kemik suyu nasıl yapılır.

Malzemeler:

  • 1-1,5 kilogram ilikli kemik (Kasaplardan bu şekilde temin edebilir, miktarını artırıp azaltabilirsiniz)
  • Su
  • Tuz - karabiber
  • Baharat (İsteğe göre içine defne yaprağı, biberiye, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz)
  • Nasıl Yapılır?

    Evde kemik suyu hazırlamaya başlamadan önce onu yaparken çok vakit ayırmanız gerektiğini bilmeli, buna göre uygun olduğunuz bir günü tercih etmelisiniz. Güvendiğiniz bir kasaptan kemik suyu hazırlamak istediğinizi söylerseniz kemik suyu yapabileceğiniz en uygun kemikleri verecektir. Diğer malzemeleri de hazırladıktan sonra kolları sıvayıp kemik suyu yapımına geçebilirsiniz.
     kemikleri önce temiz bir suda bekletip ardından da yıkamak. Aldığınız kemiklerin durumuna göre suda bekleteceğiniz süre 2 ila 12 saat arasında değişiklik gösterebilir. Dilerseniz kemik suyu yapmaya karar verdiğiniz günün bir gün öncesi, akşamdan suya koyup sabah kemiği kullanacak şekilde suda bekletebilirsiniz, bu uygulama kemiğin üzerindeki kan ve kirlerden arınmasını sağlayacaktır.
    kemikleri doğrudan bir tencereye alıp üzerini 2 parmak kadar geçecek suyla kaynatmak ve kaynatılan bu ilk suyu dökmek.
    kemikleri derin ve geniş bir tencereye alın. Kemiklerin üzerini yaklaşık 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin ve ocağın altını açıp kaynamaya bırakın.
    Tenceredeki karışım kaynamaya başlayınca altını kısıp bu şekilde kaynatmaya devam edin. Kaynarken suyun yüzeyine çıkacak köpükleri bir kaşık yardımıyla güzelce temizleyin ve karışımdan uzaklaştırın.
    Hiç köpük çıkmamaya, kemik suyunuz sakin sakin kaynamaya devam etmeye başladığında dilerseniz içine defne yaprağı, biberiye ya da kekik gibi sevdiğiniz baharatları ekleyebilir, dilerseniz sadece tuz ve karabiber ekleyerek de lezzetli bir kemik suyu elde edebilirsiniz.
    Bu şekilde tenceredeki karışımı en az 10-12 saat kısık ateşte kaynatmanız en lezzetli sonucu almanızı sağlayacaktır. Bu kadar vaktiniz yoksa en az 6 saat kaynattığınızdan emin olmalısınız. Dilerseniz düdüklü tencere kullanarak bu süreyi 2 saate kadar da indirebilirsiniz, aklınızda bulunsun.
    Suyun içinde yeteri kadar kaynayan kemikleri, bu süre sonunda suyun içinden çıkarın. Tencerede kalan kemik suyunu oda sıcaklığında bir süre soğumaya bırakın. Ardından cam kavanozlara ya da kapaklı kaselere kemik sularını bölüştürüp buzdolabına kaldırın. İhtiyaç anında yemekleri lezzetlendirmek için, çorba yapmak için kullanabilirsiniz


    Related Posts

    Kemik suyunun faydaları nelerdir kemik suyu nelere iyi gelir
    4/ 5
    Oleh

    Subscribe via email

    Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.