26.07.2010

Karpuz reçeli

Ben yapmadım ama görünüşü güzele benziyor karpuz reçeli tarifi
MALZEMELER
1 büyük kalın kabuklu karpuz
1 kilo toz şeker
1 limonun suyu
1 paket vanilya
250 ml su



HAZIRLANMASI
Karpuz kabuklarının dış yeşil kısmını ve içinde kalan kırmızılarını bıçakla alın.Beyaz kısmını küçük parçalara ayırın ve bir saat bekletin.Bol suda 8-10 kere yıkayın.Bir bardak su ile şekeri kaynatın.İyice süzülmüş karpuz kabuklarını ekleyerek koyulaşıncaya kadar kaynatın.Ateşten almadan 5 dakika önce limon suyunu ve indirirken de vanilyayı ekleyin.Soğuduğu zaman kavanoza boşaltın...
Afiyet Olsun...

Related Posts

Karpuz reçeli
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.