5.04.2012

Sebzeli hamsi tava tarifi

Bugünkü kanal d mutfağım programının trabzonda Trabzon'un yöresel tatlarından Sebzeli Hamsi Tava'nın tarifi
Malzemeler:1 kg hamsi fileto
7 sap taze soğan
4 adet yeşil biber
1 kase mısır unu
½ su bardağı buğday unu
1 adet kuru soğan
1 tutam ıspanak
1 tutam maydanoz
 
Yapılışı:Küçük küçük doğranan soğanlar, biberler ve maydanoz derince bir kabın içine alınır. Kılçıksız hamsiler de ilave edilir. Hamsiler yeşilliklerle yoğrulur üzerine mısır unu ve buğday unu ilave edilip tüm malzemeler köfte gibi iyice harmanlanır. Geniş bir tavanın her yeri iyice yağlanır ve hazırlanan hamsili harç tavaya yayılır. İki tarafı iyice kızarana kadar pişirilir.

Related Posts

Sebzeli hamsi tava tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.