3.04.2012

Islak kurabiye tarifi

Malzemeler:2 Kahve fincanı toz şeker
2 Adet yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardağı fındık yağı
7 yemek kaşığı kakao
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti İçin:1 Su bardağı Süt
1 Su bardağı toz şeker
 
Üzeri İçin:Hindistan cevizi
Dövülmüş antep fıstığı


 
Yapılışı:2 Kahve fincanı toz şeker, 2 adet yumurta, 1 paket margarin, 1 çay bardağı fındık yağı, 7 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu derin bir kapta karıştırılır. Ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar un ilave edilerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamura yuvarlak şekiller verilir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden 170 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta; 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker, şekerler tamamen eriyinceye kadar çırpılarak karıştırılır. Kurabiyeler sıcakken, şekerli soğuk süte batırılır ve 4-5 saniye bekletilip servis kabına alınır. Üzeri hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süslenir ve servis yapılır.

Related Posts

Islak kurabiye tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.