28.03.2012

Şeftali kebap tarifi (kıbrıs)

Malzemeler: 

Yarım kilo dana kıyma 
250 gr. koyun gömlek 
Yaklaşık 100 gr kuru soğan 
Yarım demet maydonoz 
1 çay kaşığı tuz 
Biraz karabiber 

Hazırlanışı: 

Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın. Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur.Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın..Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirin.Izgarada pişiriniz. 

Related Posts

Şeftali kebap tarifi (kıbrıs)
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.