15.03.2012

Kadayıflı Tavuk Göğsü




Malzemeler
Malzemeler

Tavuk göğsü için;
1 litre süt
125 gr.Teremyağ
1 su bardağı un
1 kaşık nişasta
1,25 su bardağı şeker
1 adet damla sakızlı falım
1 paket sade kremşanti
üstü için;
250 gr yaş kadayıf
100 gr Teremyağ
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Hazırlanışı

ilk önce yaş kadayıfları elimizle parçalayıp açıyoruz.yağı teflon tencere koyup eritiyoruz.eridikten sonra kadayıflarımızı azar azar atıp üstüne şekeri ilave ediyrz.kadayıflar altın rengini alana kadar ara ara karıştıyrz en son cevizleri ekleyip biraz daha ocakta tutup alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.

Tavuk göğsü içinde yağımızı eritip unu ve nişantayı ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuryruz.sütümüzü ekleyip karıştıyrz hızlı hızlı.unlar dağıldıktan sonra şekerimizi ve sakızımızı atıp karıştırmaya devam ediyoruz.koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatım içine kremşantimizi döküp mikserle 5 dk. karıştıyrz.

Borcamızın altına kadayıfımızın yerisini eşit şekilde seriyrz üzerine tavuk göğsümüzü döküp tekrar kadayıfla kapatıyoruz.donması için buzdolabında 1-2 saat bekletiyoruz.

Related Posts

Kadayıflı Tavuk Göğsü
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.