15.03.2012

Gürcü mantısı


Malzemeler
Hamur malzemeleri:
1 kg un
1,5 tatlı kaşığı tuz
sıcağa yakın ılık su

içine:
peynirli iç (yarım kg peynir + maydanoz) veya kıymalı iç (yarım kg kıymadan)

üzerine:
yağda kızdırılmış pulbiber
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırarak 10 dakika boyunca yoğurun. Hamur iyice özleşsin, bıçakla ortadan kestiğinizde göz göz olsun.Hamuru bir parmak kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin.Bezeleri ikişerli alıp aralarını unlayın ve elinizle hafif açın. (1 çay tabağı büyüklüğünde)Merdaneyle her birini nescafe fincanı tabağı büyüklüğünde açın.Ortasına 2 dolu dolu tatlı kaşığı kadar içten koyun.Yanlarından tutarak pile yapar gibi katlayın, ortasını büzerek bastırın.Her birini unlanmış tepsiye dizin.Bir kısmını kaynamış su dolu tencereye alarak tencerenin kapağını kapatın.5 dakika sonunda mantılar üste çıkınca sudan bir süzgeç ile çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine Teremyağnda kızdırılmış pulbiber dökün.

Related Posts

Gürcü mantısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.