25.01.2012

kokoş kurabiyesi


  • Hamur İçin :
  • * 250 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
  • * 1 su bardağı pudra şekeri
  • * 1 çay bardağı sıvı yağ
  • * 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • * 1 yumurtanın akı
  • * 5 su bardağı un
  • * Kabartma tozu
  • * Vanilya
  • Üzeri İçin :
  • * 1 yumurta akı
  • * 1 su bardağı hindistan cevizi

Kokoş Kurabiyesi hazırlanışı:

Hamur malzemelerinin hepsini karıştırp yoğurun.
Elde ettiğiniz hamurdan parçalar koparıp, kurabiye şekli verin.
Kurabiyeleri önce yumurta akına, sonra da hindistan cevizine batırın.
Tepsiye dizerek 175 C fırında pişirin.
İpucu: Un fazla gelirse, hamur olana kadar sıvıyağ ekleyin. Bu tarifte iki ayrı yumurta akı kullanılıyor. Biri hamura ekleniyor, biri de dışına sürülüyor. Yumurta sarıları ise kullnılmıyor.

Related Posts

kokoş kurabiyesi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.