25.01.2012

Kaparili patlıcan


  • 2 bostan patlıcanı
  • 2 soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çay bardağı su
  • 20 yeşil zeytin
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • Tuz

Kaparili Patlıcan hazırlanışı:

* Patlıcanları soyup küp küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletip bol suyla yıkayın ve kurulayın.
* Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
* Soğanları soyup piyazlık doğrayın.
* Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan ikiye kesin.
* Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı pembeleştirin. Domates ve domates salçası ilave edip soteleyin.
* Patlıcanı ekleyip 2-3 dakika kavurun.
* Su, kapari, zeytin, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
* Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapın.
İpucu: Bu yemeğin 1 porsiyonu 90 kaloridir.

Related Posts

Kaparili patlıcan
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.