28.11.2011

Dövmeli alacalı çorba tarifi

Malzemeler

Nohut (1 su bardağı)
Dövme (2 su bardağı)
Kuru soğan (2 adet)
Mercimek (1 su bardağı)
Domates (2 adet)
Tereyağı (3 çorba kaşığı)
Salça (1 çorba kaşığı)
Pul biber, nane, tuz
Sıcak su (7 su bardağı)

 Pişirme

1- 1/4 su bardağı nohutu, 1/2 su bardağı mercimeği ve 1/2 su bardağı dövmeyi bir gün önceden soğuk suya koyun ve yumuşayana kadar bekletin.

2- Tencereye 7 su bardağı sıcak su koyun ve ıslattığınız nohutları, dövmeleri ve mercimekleri tencereye ekleyin. Hepsini birlikte kaynatmaya devam edin. Bu sırada 2 adet soğanı küp küp doğrayın. Tenceredeki su bir taşım kaynayınca doğradığınız soğanları da içine atın.

3- Sosun hazırlığı: Bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağı eritin ve kızdırın. Bu sırada 2 adet domatesi küçük küpler halinde kesin. Kestiğiniz domatesleri, ardından yeterince nane ve pul biber, 1 çorba kaşığı salçayı tavaya ilave edin. Domates ve salça iyice eriyene kadar, yaklaşık 3-4 dakika kaynatın.

4- Tenceredeki çorba 15-20 dakika kaynattıktan sonra hazırladığınız sosu tencerenin içine dökün. Tencereyi orta ateşte 15 dakika daha kaynatın. Çorbanız hazır.

Related Posts

Dövmeli alacalı çorba tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.