Bayram öncesi harika bir kavurma tarifi


Malzemeler

Kuzu kuşbaşı ya da dana kuşbaşı (Yarım kilo yarım yağlı)
Arpacık soğan (8-10 adet)
Sıvıyağ ya da kuyruk yağı (1 su bardağı ya da 2 yemek kaşığı)
Su (1 su bardağı)
Sarımsak (4-5 diş)
Kekik
Tuz ve Karabiber

Püf Noktası


Taze kesilen et sert olacağı için pişirmek ve kavurmak için en az bir gün soğukta bekletilmesi gerekir. Yine de kesildiği gün kavurma yapmak isterseniz but eti kullanmanız önerilir. Kavurma yapacağınız etin yağlı olması lezzetini artıracaktır. Tuzu en son atmanız tavsiye edilir. Böylece etler daha iyi pişer. Tuzun erken(suyunu çekmeden) atılması, etlerin sıkışmasına ve zor pişmesine neden olabilir. Arpacık soğan yerine dilerseniz iri kuşbaşı doğranmış soğan kullanabilirsiniz.
Adım Adım Pişirme

1- Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı ya da tercihinize göre 2 yemek kaşığı kuyruk yağı koyun ve kızdırın.

2- 8-10 adet arpacık soğanı tencereye atın ve 1-2 dakika kavurun.

3- Kuşbaşı doğranmış eti ve 4-5 diş sarımsağı iri doğrayarak tencereye ekleyin. Etler suyunu verip çekene kadar yaklaşık 10 dakika, sürekli karıştırarak orta ateşte kavurun.

4-
 Etler suyunu tamamen çekip kavrulunca 1 su bardağı suyu tencereye dökün. Ardından yeterince karabiber, kekik ve tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatın. Son kaynama süresinde birkaç dakikada bir karıştırın.

5- Yemeğiniz pişince, yanında pilav ile ya da tabağınızın altına koyacağınız pide üzerinde servis yapabilirsiniz.

0 yorum: