Sebzeli bahar böreği


Hamuru için:

3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak
1 adet havuç
1 demet dereotu
3 adet taze soğan
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı: İç malzemesi için; rendelenmiş kabak, havuç, kıyılmış dereotu ve taze soğanı kapta karıştırın. Üzerine tereyağını rendeleyip koyun. Hamuru için; öncelikle yumurta ile sütü karıştırıp içine tuz ve unu ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurup 15 dakika bekletin. Unlanmış zeminde hamuru ince açıp üzerine zeytinyağı sürüp hamurdan 4 parmak genişliğinde dilimler kesin ve iç malzemeyi doldurup katlayın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırıp kapatın ve fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın.


0 yorum: