Sebzeli bahar böreği


Hamuru için:

3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
1 su bardağı bezelye
1 adet kabak
1 adet havuç
1 demet dereotu
3 adet taze soğan
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı: İç malzemesi için; rendelenmiş kabak, havuç, kıyılmış dereotu ve taze soğanı kapta karıştırın. Üzerine tereyağını rendeleyip koyun. Hamuru için; öncelikle yumurta ile sütü karıştırıp içine tuz ve unu ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurup 15 dakika bekletin. Unlanmış zeminde hamuru ince açıp üzerine zeytinyağı sürüp hamurdan 4 parmak genişliğinde dilimler kesin ve iç malzemeyi doldurup katlayın. Kenarlarını çatalın ucuyla bastırıp kapatın ve fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın.


Bu yazı counter kişi tarafından okundu.

0 yorum: