Milföy hamuruyla kolayca hazırlanan , içi dışı lezzet dolu samsa tatlısı tarifi. Özel misafirlerinize özenle sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler,
- 10 adet milföy
- 1su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 adet yumurta akı
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için,
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
- 10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın.
- Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin.
- Cevizli harcı üçe bölün.
- Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin.
- Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun.
- Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın.
- Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın.
- Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
- Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin.
- Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin.
- 180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
- Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün.
- Soğuk olarak servis yapın.
- İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Yüksek Topuklar - Kadın Sitesi
Samsa tatlısı
4/
5
Oleh
Elifce