3.08.2011

Samsa tatlısı


Milföy hamuruyla kolayca hazırlanan, içi dışı lezzet dolu samsa tatlısı tarifi. Özel misafirlerinize özenle sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler,
  • 10 adet milföy
  • 1su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için,
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,
  1. 10 adet milföy hamurunu üst üste koyup bir merdane yardımı ile 35 x 35 cm ebatlarında açın.
  2. Yumurta akı, ceviz içi ve pudra şekerini bir kabın içinde macun kıvamına getirin.
  3. Cevizli harcı üçe bölün.
  4. Açtığınız milföyleri üçe uzunlamasına kesin.
  5. Cevizli harcı ince bir fitil halinde milföylerin ortasına boylamasına koyun.
  6. Hamurları içinde cevizlerle birlikte rulo yapın.
  7. Ek yerini tam kapatmadan yumurta sarısı sürün ve ruloyu kapatın.
  8. Ek yeri alta gelecek şekilde üç hamuru yan yana getirin ve üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. Milföy rulolarını 2 cm kalınlığında dilimleyin.
  10. Bir fırın tepsisine aralarında boşluk bırakarak dizin.
  11. 180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
  12. Şerbeti kaynatın ve sıcak tatlınıza ılık olarak dökün.
  13. Soğuk olarak servis yapın.
  14. İsteğe bağlı olarak dondurmayla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Yüksek Topuklar - Kadın Sitesi

Related Posts

Samsa tatlısı
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.