9.08.2011

pankek tarifi

Malzeme

    4 adet yumurta
    Yarım su bardağı tozşeker
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3/4 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    Bir tutam tuz

    Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ

    Servis için: Reçel
    yapılışı
YUMURTALARI tozşeker ve tereyağı ile birlikte iyice çırpın. Üzerine süt ekleyin. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve tuz ekleyip yeniden çırpın, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Hazırladığınız hamurdan bir servis kaşığı ile alıp tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Reçelle birlikte servis yapın
elif korkmazel

Related Posts

pankek tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.