27.08.2011

Mutfak bilgileri ve püf noktalar

Yoğurduğunuz hamurun iyi açılabilmesi için bunları yarım saat dinlendirmeniz gerekir. Hamuru dinlendirirken altının yapışmaması ve üstünün de kabuk tutmaması için, dinlendireceğiniz kabı unlayıp, üzerini ıslak bir bezle örtebilirsiniz.
Kek yaparken malzemeleri karıştırdığınız kaşığa hamur yapışabilir. Malzemeleri karıştırmadan önce kaşığı süte batırırsanız, hamur yapışmaz.
bedava30 dakika kazanmak isterseniz tıklayın
Fırından çıkardığınız hamur işlerini, özellikle kekleri servis etmeden önce mutlaka en az 1 saat dinlenmeye bırakmalısınız. Fırından çıkar çıkmaz kesip servis yaparsanız içi hamur kalır ve tadında bir acılık hissedilir
Kekik, gribe karşı mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan sizi korur. Haşlanmış etlere, çorbalara hoş bir tat ve koku katar.
ravyer, çok çabuk kuruyup bozulan bir cins peynirdir. Süte batırdıktan sonra iyice sıktığınız bir pamuklu kumaşa sarmaladığınız gravyer peynirini, bozulmadan saklayabilirsiniz. Süt yerine tuzlu su da kullanabilirsiniz.
Çocuklar meyveli gazozu çok sever. Çok tüketildiğinde çocuklar için zararlı olabilen bu içecekler yerine, portakal suyu hazırlayıp içine biraz maden suyu ilave ederseniz, gazoz istemekten vazgeçebilirler. Çocuklara, böylece sağlıklı bir içecek sunmuş olursunuz.
Yemeklerde ya da kızartmalarda kullanılan galeta unu koku yapıp yemeğin lezzetini bozabilir. Bunun yerine bayat ekmek tozu kullanabilirsiniz. Evde biriken ekmekleri dilimleyip serin bir yerde bekletin. Daha sonra fırınlayıp, ufalayarak toz haline getirin.
Peynir fondü yaparken, homojen bir karışım elde edip, karışımın top top olmaması için belli bir hızla en az 8 dakika karıştırmak gerekir.
Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölüp, yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün. Diğer yarısını ise tavuğun içerisine yerleştirin. Tavuğunuz nar gibi kızaracaktır.


Patatesleri fırında pişirmeye karar verdiğiniz zaman, pişmesinin çok uzun sürebilir. Patatesleri fırına atmadan 20 dakika süreyle kaynar su içinde bırakıp yumuşayınca fırına verirseniz patatesler daha kolay pişecektir.


Fırın torbasında tavuk pişirirken; malzemeleri doldurduğunuz fırın torbasının üzerine birkaç delik açarak tavuğun daha çabuk ve iyi piştiğini göreceksiniz. Fırın torbasının içerisine ayrıca birkaç diş sarımsak koyarsanız çok lezzetli olacaktır.

Related Posts

Mutfak bilgileri ve püf noktalar
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.