19.07.2011

Lezzetli çilekli kıtır nasıl yapılır?

Hamur kısmı için:

•    1+1/4 su bardağı un
•    1/3 su bardağı şeker
•    1/3 su bardağı kahverengi şeker
•    1/4 çay kaşığı tuz
•    125 gr. tereyağı, soğuk

Meyve kısmı için:

•    750 gr. çilek
•    1 çorba kaşığı + 1 çay kaşığı un
•    2 çorba kaşığı şeker
•    Yarım limonun suyu

Yapılışı
1. Fırınınızı önceden 190C’de ısıtın.
2. Bir mutfak robotunun haznesine unu, tuzu ve şekerleri koyup karıştırın.
3. Tereyağını minik küpler halinde kesip unlu karışıma ekleyin ve yavaş aralıklarla robotu çalıştırıp tereyağı küplerinin hepsi una bulanana kadar ve bezelye tanesi büyüklüğüne gelene kadar tekrarlayın. Hamurun bir araya gelmemesine özen gösterin (çok çok iri kum taneleri kıvamında olacak). Oda sıcaklığında bir kenarda bekletin.
4. Çilekleri yıkayın, çok iyi süzün (yoksa fazla sulanacaklardır), sap kısımlarını kesin ve dörde bölün. Üzerine yarım limonun suyunu sıkın, unu ve şekeri ekleyin, karıştırın. Bir fırın kabının altına çilekleri aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin.
5. Tepesine hamur karışımını dökün (döktükten sonra bastırmayın).
6. Hamur kısımının tepesi kahverengileşene kadar, yaklaşık 30-40 dakika fırında pişirin.
7. Fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra ılık servis yapın.

Not: Buzdolabında 4 gün kadar tazeliğini korur. 

Tarif: Banu Tuğcu

Related Posts

Lezzetli çilekli kıtır nasıl yapılır?
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.