Malzemeler
250 gram kurutulmuş kayısı
2 su bardağı taze portakal suyu
2adet yumurta beyazı
1 tutam taze nane
Düşük yağlı peynir
Hazırlanışı
Kurutulmuş kayısıyıküçük parçalara ayırıp, portakal suyunda kaynatın. Daha sonra miksere koyup püre haline getirin, ardından peyniri ilave edin. Mikserde bir tur daha karıştırıp kenara alın.
Diğer bir tarafta yumurta beyazınıköpük halinde çırpın ve bu karışımı yavaş yavaş yedirip hazırlayın.
Uzun ve derin bardakları da soğuması içinen az 1 saat kadar buzlukta bekletin. Daha sonra üzerini nane yapraklarıyla süsleyip, pudraşekeri serptikten sonra servis yapın.
Tarif: Banu Tugcu
250 gram kurutulmuş kayısı
2 su bardağı taze portakal suyu
2
1 tutam taze nane
Düşük yağlı peynir
Hazırlanışı
Kurutulmuş kayısıyı
Diğer bir tarafta yumurta beyazını
Uzun ve derin bardakları da soğuması için
Tarif: Banu Tugcu
Diyette olanlara özel bir tatlı kayısılı Mousse...
4/
5
Oleh
Elifce