18.07.2011

Buzlu bıcı bıcı muhallebisi

Malzemeler:
1 Çay Bardağı Nişasta
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Gül suyu
Gıda Boyası
Buz
Yapılışı:
Muhallebisi:

Su nişasta şeker karışımını koyu kıvamda muhallebi elde edilinceye kadar karıştırarak pişirin. Muhallebi iyice koyulunca genişçe bir tepsiye 1 1.5 cm kalınlığında olcak şekilde sıcak sıcak dökün. Biraz ılındıktan sonra dolaba koyun ve iyice sertleşene kadar soğutun. Sertleşen muhallebiyi küçük kareler şeklinde kesin.
Şerbeti:
Tencereye isteğinize göre şeker ve su koyarak karıştırın.
Ardından çay kaşığının ucuyla gıda boyasını ekleyin ve isterseniz şerbete bir miktar da gülsüyu ekleyin ve karışımı kaynatın. Şerbeti ıldıktan sonra buzdolabında soğutun.
Servis:
Orta boy bir kaseye kareler halinde kesilmiş muhallebiden bir miktar alın,üzerine soğuk şerbetten dökün ve isterseniz buz da rendeleyerek servis yapın.

Related Posts

Buzlu bıcı bıcı muhallebisi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.