18.07.2011

Bafra pidesi

Gerekli Malzemeler:

180 gr Hamur 70 gr Kıyma 50 gr soğan 25 gr Tereyağı Tuz – Karabiber 


Yapılışı:


Hamur : Un, Su, Tuz ve Maya ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur:
30 Dakika bekletildikten sonra 180 gr parçalar halinde kesilir.Kesilen hamurlar Paza içerisine bezle örtülü olarak 90 dakika dinlendirilir:

Pide Harcı : Kıyma yayvan bir tencere içerisinde kavruluncaya kadar ateş üzerinde pişirilir.
Daha sonra Kıymanın yağı tamamen ayrılır.Soğuduktan sonra içerisine ince kıyılmış soğan; Tuz ve Karabiber ilave edilerek iyice karıştırılır.

Karafırın : Altında Tuz ve Cam kırıkları bulunan, üzerin Ateş Tuğlası ile döşenmiş Karafırın 270 ˚C sıcaklığa çıkarılır.


Hazırlanışı : Hamur el yardımıyla ince uzun kano şeklinde açılır 
.İçerisine Bafra Pidesi Harcı konulur ve üstü kapatılır.Pişirilmek üzere Karafırın"a sürülür.15 dakika kadar (İyice kızarıncaya kadar) pişirilir.

Servis : Karafırından çıkarılan Bafra Pidesi"nin üzerindeki un fırça yardımıyla temizlenir.
Sıcaklığı soğumadan Bafra Pidesi"nin ortası Bıçak yardımıyla açılarak içerisine Tereyağı parçacıklar halinde ilave edilir.Üzerine de Tereyağı sürülür ve Bafra Pidesi Kare ya da Baklava dilimleri halinde dilimlenerek Servis tabağına dizilir.

Related Posts

Bafra pidesi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.