23 Haziran 2016 Perşembe

Papaz kavurma tarifi

Papaz kavurma tarifi ramazanda iftarda yapabileceğiniz nefis et papaz kavurma tarifi...
Malzemeler: 

½ soğan 
1 adet kırmızı çarliston biber 
1 adet yeşil çarliston biber 
1 çay bardağı sıvı yağ 
200 gr. Kuzu kuşbaşı 
1 tutam karabiber 
1 tutam tuz 
1 tutam kekik 
1 tutam sebzeli çeşni 
5 – 6 adet çeri domates 
½ çay bardağı su 

Hazırlanışı: 

Soğanı, çarliston biberleri doğrayın.Tavaya sıvı yağ koyun kızması bekleyin. Yağ kızdıktan sonra kuşbaşı etleri tavaya atarak karıştırın. Etin üzerine soğanları ilave ederek kavurun. Biberleri de ekleyin ve iyice karıştırın. Bir tutam karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Çeri domatesleri ekleyin. 1 tutam tuz, kekik, sebzeli çeşni ve suyu ekleyerek iyice karıştırın. Kıvama geldiğinde servis edebilirsiniz. 

Afiyet Olsun. 

ozelyemekler

Related Posts

Papaz kavurma tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.