Muffin yaparken işinize yarayacak ipuçları


Los Angeles' te ünlülerin uğrak mekânı sağlıklı hamur işlerinin hazırlandığı Mani's Bakery Cafe'nin Pastane Şefi Kristina Montaine'in "lezzetli muffin hazırlama tavsiyeleri" çok işine yarayacak. 



Kuru ve sıvı malzemeleri ayır 
Tüm kuru malzemeleri (un, kabartına tozu, karbonat, tarçın) önceden karıştırmış olmak sana zaman kazandırır. 

Çırpma 
Normal hamurunun aksine muffin hamurunun biraz topaklı olması gerekir. Çok fazla karıştırmak muffinlerin kıvamını bozar ve kuru olmasına neden olur. Mikser yerine tel çırpıcı kullan. 

Orta rafı tercih et 
Isının daha iyi dağılması için muffinleri fırının orta rafında pişir. 

Dokunma testi kullan 
Muffinlerin ortasına hafifçe dokun. Eğer yeniden toparlanıyorsa olmuştur. 

Eğer dayanabilirsen... 
Pişirme sırasında tüm ev çok güzel kokacak. O yüzden fırından çıkarır çıkarmaz yemek isteyeceksin ama en az beş dakika sabretmelisin. Sen onları soğumaya aldığın sürece onlar içlerinde kalan ısıyla aslında pişmeye devam ediyor. Ayrıca çok sıcak bir muffin dilini yakabilir. 


Pişirme tüyoları 
Yağ, kalori ve zararlı içerikleri bunlarla değiştir. 

Bunu kullan 
120 gr toz şeker + 120 gr meyve suyu özü (şurup kıvamına gelinceye kadar tatlandırılmamış meyve suyu konsantresini kaynat) 
YA DA 
120 ml agave şurubu 

Bunu kullanma 
240 gr şeker 

Bunu kullan 
240 gr tam buğday unu 

Bunu kullanma 
240 gr beyaz un 

Bunu kullan 
240 ml kanola yağı YA DA 240 ml üzüm çekirdeği yağI YA DA 120 ml zeytinyağı + 120 ml elma suyu 

Bunu kullanma 
240 gr eritilmiş tereyağı YA DA 240 gr eritilmiş margarin 

Bunu kullan 
120 gr damla çikolata 

Bunu kullanma 
240 gr damla çikolata 

0 yorum: