Lebeniye çorbası tarifi


1 su bardağı ince bulgur 2 yemek kaşığı un 1 adet yumurta Tuz Çorba sosu için: 2 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış nohut Tuz Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı nane

• İnce bulguru bir bardak suyla ıslatıp, 10 dakika bekletin.
• Bulgur yumuşayıncaya dek yoğurun.
• Un, yumurta, tuz ekleyip, yumuşak bulgur hamuru tutun.
• Hamurdan nohuttan büyük köfteler yapıp, bekletin.
• Sosu için; tencerede yoğurt ve unu çırpın.
• 6 su bardağı su koyup, kaynatın.
• Nohutu ve yaptığınız köfteleri ekleyin.
• 15 dakika kaynatın.
• Tereyağında naneyi kızdırıp,çorbanın üstüne dökün.

0 yorum: