10.06.2011

Sebze soslu mantı tarifi

Malzemeler
1 patlıcan
  • 1-2 havuç
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 100 ml et suyu
  • 1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım demet fesleğen
  • 800 gr soyulmuş domates konservesi
  • 1 tatlı kaşığı mercan köşk
  • Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2 çorba kaşığı kapari
500 gr hazır mantı




yapılışı

  • Patlıcanı yıkayıp kurulayın. Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin. Havuçları temizleyip doğrayın. Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın.
  • Yağı derin bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kavurun. Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin. Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
  • Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın. Zeytinleri ikiye bölün. Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın.
  • Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın. Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  • Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın.
  • Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin.
  • kaynak:ailemveben.com.tr

Related Posts

Sebze soslu mantı tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.