27.05.2011

Soğuk nohut çorbası

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın.Gendime:Dibekte dövülerek yemek yapılan buğday ya da arpa.demektir
Malzemeler: 

1 çay bardağı nohut 
1 su bardağı gendime 
Yarım kg yoğurt 
8 su bardağı su 
Tuz, karabiber 
Üzerine; 
1 çorba kaşığı tereyağı 
Pulbiber, nane 




Hazırlanışı: 

Nohudu ve gendimeyi bir gece öncesinden ıslatın. Ayrı ayrı tencerelerde nohudu 3 su bardağı suda, gendimeyi 5 su bardağı suda yumuşayana kadar haşlayın. Nohudun suyunu süzün ve gendimenin içine kadın. İki taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Yoğurdu ayrı bir kasede çırpın ve 1 su bardağı suyla açın. Ilınmış nohutlu karışımın içine yavaşça ilave ederek bir yandan da karıştırın. Diğer taraftan üzeri için pulbiberi tereyağında yakıp, nane serpin. Çorbanın üzerine gezdirip soğuk olarak servis yapın. 
özelyemekler.com

Related Posts

Soğuk nohut çorbası
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.