25.04.2011

Cevizli divan çöreği tarifi

Cevizli divan çöreği çaylarınızın yanında misafirlerinizi ağırlamanız için
MALZEME
-Bir su bardağı eritilmiş ılıtılmış tereyağı
-1 su bardağı yoğurt
-bir adet yumurta
-2 çay kaşığı tuz
-4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
4 Yemek kaşığı tahin
-4 yemek kaşığı pekmez
-6 yemek kaşığı toz şeker
-1,5 su bardağı çekilmiş ceviz içi

YAPILIŞI
Tereyağını yoğurt ve yumurtayı derin bir kaba koyup elinizle karıştırın un ve tuzu ekleyip iyice yoğurun.Ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olan hamuru toplayıp iki eşit parçaya ayırın üzerine peçete örtüp yarım saat dinlendirin.Tezgahın üzerine 2 tatlı kaşığı kadar un serpip hamur parçalarından birini 30 cm çapında tek yufka halinde açın diğer hamurda aynı şeklinde açın.Tahin ve pekmezi diğer bir geniş kasede çırpın açtığınız hamurlara bu karışımdan sürün toz şekeri ve cevizleri dağıtın.Yuvarlak hamurları uçlardan başlayarak rulo şeklinde sarın keskin bıçakla fazla bastırmadan 2 cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin fırın tepsisine fırın kağıdı yayın hazırladığınız yuvarlak çörekleri tepsiye yanyana dizin.Fırını 10 dakka önceden 175 dereceye ve alt üst konumunu ayarlayın çörekleri sıcak fırında hafif kahvereleşinceye kadar 30 40 dakika pişirip çıkarın ılınınca servis edin.

Related Posts

Cevizli divan çöreği tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.