24.02.2011

Evde kumpir tarifi

Evde yapacağımız kumpir belki ortaköyde yediğimiz kumpirin yerini tutmaz ama sonuçta kendi ellerimizle yapıyoruz tadı çok güzel olacaktır.
MALZEMELER
1 Kilo patates
3 kaşık tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ARZUYA GÖRE:
Haşlanmış mısır
kornişon turşu
haşlanmış bezelye
halka zeytin
tuz

arzuya göre ketcap mayonez
YAPILIŞI
Patateslerin kabukları soyulur ve dilimlenip bir tencereye alınır.Üzerini geçecek kadar suyla haşlanır.Haşlandıktan sonra suyu süzlüp güzelce ezilip püre kıvamına getirilir sıcağı geçmeden tereyağı ve kaşar peynir rendesi ile tuz ilave edilir ve güzelce karıştırılır.Mısır, doğranmış turşu, bezelye, halka zeytinde ilave edilir ve karıştırılır.Karışım bir fırın kabına alınır isteğe göre üzeri biraz kaşar peynir rendesi serpilip kızarana kadar 200 derecelik fırında tutulur.Servis sırasında arzuya göre ketcap mayonez dökülür.

Related Posts

Evde kumpir tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.

1 yorum:

Tulis yorum
avatar
24.02.2011 10:50

ben çok severim kumpiri.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.sevgiler.

Reply