Domatesli ve sucuklu mercimek tarifi



MALZEMELER:
500 GR YEŞİL MERCİMEK 2 SOĞAN BİR DİŞ SARMISAK 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI (KOMİLİ RİVİERA) 250 GR SUCUK 1 TUTAM KIRMIZIBİBER 500 GR DOMATES KIYILMIŞ MAYDANOZ TUZ, KAYATUZU
YAPILIŞI:
Mercimekleri bir gece (12 saat) soğuk suda bekletin ve sonra süzüp tekrar soğuk su içinde kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra bunlara bir tatlı kaşığı kayatuzu ekleyip 30 dakika da­ha pişirin.Bir tencerede zeytinyağında kıyılmış soğan ve ezilmiş sarım­sakları sarartın. Sonra bunlara kırmızı biberi, soyulmuş ve çe­kirdekleri çıkartılıp dörte bölünmüş domatesleri, kıyılmış maydanozları katın.Tuzunu koyun hızlı hızlı karıştırın ve buna ince halkalar ha­linde kesilmiş sucukları katm. Süzülmüş mercimekleri de ek­leyin ve 15 dakika kısık ateşte pişirin. Çok sıcak olmasına dikkat ederek servis yapın.

0 yorum: