9.12.2010

Bayatlamayan elmalı kek

Bayatlamayan elmalı kek tarifi
MALZEMELER : 

4 yumurta
yarım su bardağı su

yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı şeker

2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un
Paket kabartma tozu

5 orta boy elma

1 su bardağı ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir.

Elma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılır.

Yuvarlak veya kare borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir.
Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere öre daha geç bayatlıyor tabi kalırsa..
Kullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun.

Related Posts

Bayatlamayan elmalı kek
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.