7.04.2010

İzmir köfte tarifi

Malzemeler
Yarım kilo kıyma
biraz bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber ve kekik
3 adet patates
1 adet domates
3,4 adet biber
1 yemek kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 bardak su
Yapılışı
Yarım kilo kıymanın içine tuz,karabiber,kekik,yarım demet maydanoz doğranır konur vede soğanda rendelenir konur vede bayat ekmek içi ilave edilip yoğurulur.Köfte gibi sıkılır diğer taraftan patatesler soyulup elma dilimi gibi dilimlenir bir patates bir köfte tepsiye dizilir.Üstüne 2 bardak kaynatılmış suya salçayı ilave edip karıştırıp tepsinin üzerine dökeriz domatesleri dilimleyip biberlerle süsleyip tepsiyi fırına veririz yarım saat 45 dakika pişiririz piştikten sonrada servis yaparız.

Related Posts

İzmir köfte tarifi
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.